Könyvek
The classic collection
Nursery Rhymes
Hinkler Books Pty Ltd
2011

Jack and Jill - a touch and feel rhyme
Ladybird
2011

The classic collection
Nursery Rhymes
Hinkler Books Pty Ltd
2011

Jack and Jill - a touch and feel rhyme
Ladybird
2011

Nursery Time with Winnie the Pooh - A first Lift-the-Flap Book
A.A. Milne
Egmont
2011

Videók
Magyar Népmesék (Kacor király)
 

Meseoldal

Egyszer volt, hol nem volt, élt az Üveghegyen is túl egy vidám király, akinek a birodalmában mindenkinek jókedve volt, s talán még a nap is mosolyogva sütött le országára. Boldogan élt szépséges feleségével. Sorra születtek a gyermekeik: Kacagó Kinga, Vidám Viktor, Nevető Nelli és végül a legkisebb Máté. Őt Mosolygó Máténak szerették volna hívni, de nem hasonlított a család többi tagjára, mert mindig szomorú volt és gyakran pityergett. Elég volt ha csak a szél megfútta, a nap megsütötte, vagy ha a macska csúnyán nézett rá, máris elkezdte itatni az egereket. Egy szép napon a király elhatározta, hogy összehívatja a bölcseket az országból, de még a bolondokat is hetedhét határról, hátha valaki vígabb kedvre tudná deríteni Mátét....     

Vajon te hogyan folytatnád tovább a mesét? Ha van kedved, írd meg nekünk a folytatást a gyerekk@freemail.hu címre, vagy a fórumra


Íme egy  mese variáció
Lőrincz Zoltán tollából :

Sorra jöttek a jelentkezők, ki játékkal, ki vicces történetekkel próbálta jobb kedvre deríteni Mátét, de nem jártak sikerrel. Telt múlt az idő, a jelentkezők elfogytak, Máté felnőtt.
A király egy szép napon ezt mondta:
- Nekem nem sikerült olyan embert találnom a világon, aki téged megnevettet. Menj, s próbálj te magad olyan embert találni. Járj szerencsével!
Elindult Máté ment mendegélt hegyen- völgyön át.  Egyszercsak megéhezett, úgy gondolta eszik egy pár falatot. Belenézett a tarisznyájába de ott nem talált egyebet, csak egy kurta farkú kisegeret.
Máté megijedt a kisegértől és sírva elszaladt. A kisegér nehezen tudta utolérni, és kiabált utána.
- Állj, meg te legény várj, meg engem, ne félj tőlem!
Lelassított Máté és megvárta az egeret.
- Miért vagy ilyen szomorú? Miért félsz tőlem? Sokkal kisebb vagyok tőled,  és nem bántok senkit sem.
- Sajnos, én így születtem, bármennyire is szeretnék nem tudok nevetni, s jókedvű lenni, keserű a szívem. Tudnál- e nekem segíteni? A kisegér tanácsot adott Máténak:
- Máté! Próbálj úgy járni a világban, hogy te magad fedezd fel a szépet, a vidám dolgokat az életbe s nevess bátran! Hidd el szebb lesz az életed, és meglásd boldog leszel!
Máténak nagyon megtetszett a kisegér bölcsessége.
Hazafelé indult, amikor egy folyó mellett vezetett el az útja. Ekkor meglátott egy lányt, aki a halakat próbálta megfogni a kezével.
Megkérdezi tőle Máté:
 - Hát te mit csinálsz?
 - Halakat akarok fogni, pórázon hazavezetem őket, ők lesznek a házőrzőim.
Ekkor Máté akkorát nevetett a lány butaságán, hogy a könnye is kicsordult.
A lányt hazavitte a palotába s azóta is udvari bolondként szolgál. Máté azóta valóban Mosolygó Máté.
Aki nem hiszi, járjon utána!  
( Lőrincz Zoltán, Nagyrábé)