Tanfolyamok Tanfolyamok

Ahogy minden könyvnek meg kell találnia a maga olvasóját, úgy minden felhasználót képessé kell tenni arra, hogy megtalálja a világhálón a számára fontos ismereteket. Könyvtárosaink mindig segítséget nyújtanak, ha olvasóinknak gondja támad a számítógép használatával. Az eseti problémák megoldásán túl hatékonyabb módszert jelent, ha a felhasználók számos körét ismertetjük meg az interneten való keresés módjaival, az adatbázisok használatával, a katalógusokban való keresés mikéntjével.

2002 óta szervezzük tanfolyamainkat, amelyeken 3 szakképzett könyvtáros ismerteti meg az érdeklődőkkel a számítógép- és internethasználat alapvető lépéseit, átadja az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos tudnivalókat, megtanítja az infokommunikációs eszközök használatát. Az elsősorban gyakorlati megközelítésű 20 órás képzéseket kiscsoportokban (5-6 fő) tartjuk, biztosítva az egyéni problémák személyre szabott megoldását.

Főbb témakörök:

Számítógép- és internethasználat:

  • a számítógép részei, fájlkezelés, szövegszerkesztői alapismeretek, anyagok mentése az internetről, fájlformátumok, a kapcsolattartás módjai (elektronikus levelezés, levelezőlisták, képeslapküldés, stb.), könyvtári katalógusok használata, keresés a hálózaton (tematikus gyűjtemények, keresőmotorok), teljes szövegű és egyéb adatbázisok használata.

Az e-ügyintézés alapjai:
  • a kormányzati portál felépítése, szolgáltatásai,ügyfélkapu használata. banki ügyintézés az interneten. Az APEH honlapjának szolgáltatásai, e-bevallás elkészítése. mindennapi ügyek intézése otthonról  (utazás, vásárlás, szórakozás)

Infokommunikációs eszközök használata:

  • Digitális fényképezőgép, szkenner, GPS, PDA használatának elsajátítása, a GIMP program alkalmazása

Az e-learning menüpont alatt az on-line oktatásunkhoz talál információkat.


A tanfolyamokra egész évben fogadunk jelentkezéseket személyesen vagy telefonon.